Sådan får du mere luft i den daglige økonomi 

Der er nogle ting i livet man bare ikke kan komme udenom og økonomi er helt sikkert den ene af de ting. Det er en svær størrelse for mange at balancere med, men med ganske få fif kan selv du, der ikke føler dig som en haj til opgaven, formå at skabe luft i de daglige budgetter. 

Der skal arbejdes, hvis der skal være råd til lidt sjov 

Det starter allerede inden man bliver 18 år, hvor de gamle i familien konstant skal melde kontra på de udbrud man kan have som ikke-myndig, omkring at man bare glæder sig til at runde de 18 år. ”Bare nyd det, så længe det varer. Om lidt skal du forholde dig til alverdens regninger.” -Og det er så sandt, men for de fleste også så fjernt at skulle have i tankerne, så de færreste når at sætte sig ordentligt ind i alt det der handler om den daglige økonomi. 

Først når man flyver fra reden opdager de fleste, hvor svært det kan være at træffe de rigtige beslutninger og at være voksen og fornuftig, som man siger. Man finder ud af at pengene ikke ligefrem hænger på træerne og hvis der skal være råd til noget sjovt, så skal der også knokles lidt for det. 

Lav et realistisk budget 

Den har ret sikkert stået på havregryn og spaghetti med ketchup i flere dage, før at man begynder at hive sig selv i kraven og tvinge mindsettet til at hoppe over i det økonomiske spekter. For nogle personer har et kig på kviklån vakt interesse, da det kan være en forholdsvis hurtig måde at få et lån på, taget andre låntyper i betragtning. Kviklån er dog oftest forbundet med højere omkostninger, så det kan være en god idé at sætte sig grundigt ind i, hvad et reelt lån vil koste i det lange løb. 

Første fif er at tage tyren ved hornene én gang for alle og sætte dig ned og se, hvad du egentlig har for en økonomi. Gør det hyggeligt så du ikke finder på en masse overspringshandlinger og sørg for at have tid nok til at gå i dybden.  

Du skal starte med at se hvad du har af indtægter og udgifter. Det letteste er at lave en udskrift af dit kontoudtog og markere det der er nødvendigt. Herefter kommer det næste fif, hvor du lægger dig et realistisk budget. Mangler du indtægter for at få det til at hænge sammen, kan det være løsningen med et bijob eller lignende.