Invester på dine børns vegne og giv dem en god start

Mange forældre vælger at starte en børneopsparing til deres børn, således at de, når de bliver voksne, har en pose penge, de kan bruge til f.eks. udbetalingen til en lejlighed eller en anden stor ting. Ikke alle er dog klar over, at man kan investere pengene, der står på børneopsparingen og derved potentielt få pengene til at vokse. På denne måde kan man altså stå med langt flere penge, end man oprindeligt satte ind, hvis man vel at mærke gør sig umage med at investere pengene.

En god måde at spare op på en børneopsparing kan være at man aftaler, at forældrene indsætter det samme beløb, som barnet selv gør. På den måde lærer man barnet at spare op og hjælper det samtidig på vej ved også selv at indbetale til opsparingen.

Vælg aktier med lav risiko

Når man investerer på sine børns vegne, bør man ikke gamble, men i stedet købe gode solide aktier, som man er relativt sikker på, f.eks. aktier fra det danske C25-index eller andre solide index. På en børneopsparing gælder det ikke om at få en hurtig gevinst og potentielt også risikere at miste mange penge, men at vælge de kedelige men sikre. Fordi investeringen kører over så mange år, er der nemlig god tid til at pengene kan arbejde og formuen øges. En anden ting, man kan tænke på, er at understøtte den verden man gerne vil se sine børn leve i, når de bliver voksne, og således investere noget af børneopsparingen i grønne aktier, altså selskaber som arbejder med den grønne omstilling. Du kan læse mere om grønne aktier på Aktieskole.com/grønne-aktier/.

Lær børnene at investere

Udover børneopsparingen findes der flere andre måder, hvorpå man kan investere for sine børn. Det er f.eks. muligt at starte en pensionsopsparing for dem, og på den måde sætte dem godt i vej. Her må man undersøge de forskellige forhold omkring skat og andre ting, inden man går i gang. Ikke alle er dog fortalere for at spare op til pension for sine børn, da man mener, at det ikke er sundt at komme sovende til sine penge, og at man får mere respekt for penge, hvis man selv har tjent dem. Her kan det være en løsning at nøjes med børneopsparingen men at have børnene med på sidelinjen og forsøge at lære dem om investering, så de godt rustet til selv at købe aktier, når de bliver myndige og kan starte deres eget depot.