3 tips til at gøre hjemmet og haven sommerklar 

Er man hus og haveejer, så er der typisk mange gange årligt, nogle gøremål og opgaver man skal igennem. Årets sæsoner, gør for eksempel at der er en del havearbejde at se til. Særligt, hvis man går op i haven generelt. Om vinteren, er det måske knapt så meget, man opholder sig udendørs, men så er der til gengæld nogle ting indendørs, man kan foretage sig. Er du i tvivl om, hvad du kan give dig til i forhold til opgaver indenfor disse to områder, så kan det være en fordel at læse med her.  

 

  1. Er der noget du skal have udplantet?

Hvis der er nogle træer, buske, planter eller blomster man gerne vil pryde haven med, så skal man selvfølgelig være opmærksom på, hvad tid på året at de skal udplantes. Der er nemlig forskel, også selv på sorter indenfor eksempelvis den samme hæktype eller lignende. Derudover, er der også andre gøremål i haven, såsom klargøring. Klargøring kan bestå af at rydde op og fjerne ukrudt eksempelvis.  

 

  1. Gør haven hundevenlig

Har du hund, så er det også en god idé at tjekke om haven er klar til en sommer, hvor hunden skal være derude. I Danmark, kan man altså også opleve rigtigt varme temperaturer, og det kan altså være noget så varmt for hunden. Derfor kan du måske også overveje at anskaffe dig en  

hundepool, så din firbenede ven også kan blive kølet ned. Derudover, bør du måske tjekke, om der skal nyt hegn eller stakit op, så hunden ikke kan løbe væk.  

 

  1. Arbejdsopgaver i hjemmet

Hvis vejret stadig er noget så koldt udenfor, så kan du jo vende fokus mod opgaver indendørs. Det kunne eksempelvis være en ordentlig omgang forårsrengøring. Du kunne også give dig til at sortere gamle ting, som skal kasseres.